LEONWORKER
ÜRÜN ÖZELLİKLERİ

HALI YIKAMA – KURUTMA MAKİNALARI

Türkiye standartlarında kullanılan ortalama halı ebatı 2×3 yani 6 m² dir.

Bu ebattaki halıların kurutulması için yeterli boya sahip olan rulo santrifüj halı sıkma makinesi Türkiye genelinde en çok tercih edilen halı sıkma makinesidir. Halı sıkma makinesi, halı yıkama fabrikaları için olmazsa olmaz bir makinedir.

Bu ürün olmadan halıların kuruması 4 ila 7 gün sürebilir, ıslak halıların akan suları halı saçaklarını, overlok yerlerini ve halıyı boyayabilir, uzun süre askıda kalan halı nemden dolayı yeniden toz çekebilir.

Rulo santrifüj halı sıkma makinası ile bu sıkıntılar aşılarak halı teslimatı 1 güne kadar indirilebilir. Halılar sıkma makinasından %90 ila 95 arasında kuru ve ütülenmiş gibi çıkar. Halının içerisinde bulunan toz, deri döküntüsü ve maytlar sıkma işlemi ile birlikte suya karışarak halı içerisinden uzaklaştırılır. Bu makineden çıkan halılar normal sıcaklıkta bir askı alanında takriben 2 ila 8 saatte tamamen kuruyarak paketlemeye hazır hale gelir.

Yıkanmış halıyı durulamak oldukça uğraş gerektiren bir iştir. Tam durulanmayan halı havları kimyasalın etkisi ile sertleşir. Ayrıca halı sıkma makinasında durulanan halılarda hissedilir parlaklık ve yumuşaklık elde edilir.